Delegacija Švedske u poseti OBC

Rotari klub „Ćuprija Morava“ je u periodu od 10 – 14. 05. 2013. godine ugostila delegaciju rotari kluba „Oseda“ iz Švedske. Saradnja ova dva kluba nastavljena je kroz projekat donacije materijalnih sredstava švedskog kluba Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji, a koja su prikupljena na humanitarnom koncertu koji je organizovan u gradu Oseda u Švedskoj.

Sa velikim zadovoljstvom i već tradicionalnom srpskom gostoprimljivošću, Opšta bolnica Ćuprija je ugostila 10. 05. 2013. godine delegacije rotari kluba „Oseda“ iz Švedske i rotari kluba „Ćuprija Morava“. Gostima se obratio direktor Opšte bolnice Ćuprija dr Miroslav Stojanović koji je u ime naše ustanove poželeo gostima dobrodošlicu, zahvalio na donaciji koja će biti realizovana septembra meseca tekuće godine i izrazio želju za daljim nastavakom saradnje. Potom je prisutnima prikazana multimedijalna prezentacija grada Ćuprije, kao i prezentacija Opšte bolnice Ćuprija, a u cilju upoznavanja gostiju iz Švedske sa bogatom kulturom našeg kraja i naše kuće.
Posle međusobnog upoznavanja, prijateljskog razgovora i okrepljenja gostiju, svi prisutni su obišli Dečje odeljenje Opšte bolnice u Ćupriji tokom kojeg su gosti stekli uvid u trenutno stanje ovog odeljenja, kao i mogućnosti za dalju saradnju naše kuće sa ova dva prijateljska rotari kluba.

Video zapis dela ovog sastanka možete bideti na linku: http://www.youtube.com/watch?v=9kR1KtSeGVU
(Autor video zapisa: Dušan Stamenković)