Nova javna nabavka – Hemit tanka za CT skener Bright Speed Elite, proizvođača GE Healthcare – VJN 44/2015

Obaveštenje o pokretanju postupka     Konkursna dokumentacija

Odluka o dodeli ugovora

1. NARUČILAC:

1)     Naziv ustanove: Opšta bolnica Ćuprija
2)     Vrsta naručioca: Zdravstvena ustanova
3)     Adresa: 35230, Ćuprija
4)     U lica i broj: Miodraga Novakovića 78
5)     Internet stranica: www.bolnicacuprija.com
6)     e-mail: javnenabavkeobc@gmail.com

2. PREDMET JAVNE NABAVKE:  Dobra – nabavka Hemit tanka za CT skener Bright Speed Elite, proizvođača GE Healthcare za potrebe Opšte Bolnice Ćuprija. Po Opštem rečniku nabavke – 33111000-1 Rentgenski uređaji.

3. VRSTA POSTUPKA JAVNE NABAVKE: Pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda u skladu sa odredbama člana 36. stav 1 tačka 3. Zakona o javnim nabavkama;

4. OSNOV ZA PRIMENU PREGOVARAČKOG POSTUPKA: Shodno odredbama člana 36. stav 1. tačka 3.  Zakona o javnim nabavkama, odnosno ako zbog izuzetne hitnosti prouzrokovane vanrednim okolnostima ili nepredviđenim događajima, čije nastupanje ni u kom slučaju ne zavisi od volje naručioca, naručilac nije mogao da postupi u rokovima određenim za otvoreni ili restriktivni postupak.
Naime na CT skeneru Bright Speed Elite, proizvođača GE koji se nalazi u Službi RO, CT i MR dijagnostike Opšte bolnice Ćuprija došlo je do iznenadnog kvara usled kojeg je ceo sistem onemogućen za dalji rad. Dijagnostikom kvara utvrđeno je da je došlo do prestanka rada dela Hemit tanka i da je za otklanjanje kvara neophodno zamena istog. Imajući u vidu značaj CT skenera, obzirom da je Opšta bolnica Ćuprija regionalnog karaktera i da pruža zdravstvene usluge za pacijente sa čitavog okruga a i šire, a jedina u okrugu poseduje CT – skener otklanjanje kvara je krajnje neohodno i hitno. Pokretanjem sistema odnosno CT skenera obezbedila bi se pravovremena dijagnostika, niža stopa invaliditeta, niža stopa letaliteta, rasterećenje drugih ustanova van područja okruga, koje poseduju CT skener. Takođe bi se rešili ozbiljni problemi u funkcionisanju zdravstvenih ustanova na nivou regiona (okruga) sa oko 300.000 stanovnika, koji gravitiraju ka Opštoj bolnici Ćuprija obzirom da ista jedina poseduje CT aparat u okrugu.   Kako se zbog vanrednih okolnosti, odnosno zbog nepredviđenih događaja, u ovom slučaju neodgovarajućeg funkcionisanja sistema, čije nastupanje ne zavisi od volje naručioca, nije moglo postupiti u rokovima određenim za otvoren i restriktivni postupak doneta je Odluka o hitnom sprovođenju postupka nabavke kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po zdravlje pacijenata i obezbedio pravovremeni nivo kvaliteta zdravstvenih usluga.
Opšta bolnica Ćuprija obratila se i Upravi za javne nabavke Zahtevom  za mišljenja o osnovanosti primene pregovaračkog postupka br.15120 od 17.12.2015.godine u skladu sa članom 36. stav 3. Zakona o javnim nabavkama.

5.  OSNOVNI PODACI O LICIMA KOJIMA ĆE SE UPUTITI POZIV ZA PODNOŠENjE PONUDA:

1)     „MEDTECH“ d.o.o. Beograd; sedište: Beograd;
2)     SZTR “ Mediteran plus“ Ritopok;
3)    “Profesional Medik“ d.o.o. Beograd;

Objaviti:

– Portal javnih nabavki
– Sajt ustanove

Komisija
Opšte bolnice Ćuprija