Dr Marko Ilic, izjava povodom smrtnog slučaja pacijentkinje zaražene bakterijom clostridijom

Povodom slučaja zaraze bakterijom clostridijom u Opštoj bolnici u Ćupriji, izjavu za TV Pomoravlje dao je direktor ove ustanove, dr Marko Ilić.

“Vezano za priče koje su se pojavile u medijima vezano za Opštu bolnicu u Ćupriji, da je bolnica zatvorena, da ne radi, to su potpuno deplasirane priče,  bolnica radi svaki dan uobičajeno”.

On je takođe rekao da se desio smrtni slučaj u jedinici intenzivne nege, kod pacijenta koji je primljen 6. oktobra zbog preloma skočnog zgloba, nad kojim je urađena operacija 8. oktobra u spinalnoj anesteziji, i da je postoperativni tok bio dobar do 16. oktobra kad se pogoršalo stanje, da je bolesnica prebačena na jedinicu intenzivne nege, gde je i preminula 19. oktobra u 08.23 časova.

“Osim sanitarne inspekcije koja je obavila kontrolu, Epidemiološka služba ćuprijskog Zavoda za javno zdravlje danas je uzela briseve sa bolničkog inventara i sa zaposlenih. Rezultati se očekuju za 24, 48 i za 72 sata, a na osnovu toga biće donete mere šta dalje. Kod preminule D. P., kod koje je takođe potvrđena klostridija, obdukciju je uradila patolog Jelena Petković. Rezultati će stići u sredu ili u četvrtak i onda ćemo sa sigurnošću znati koji je uzrok smrti. Po nalogu Zdravstvene inspekcije mi smo formirali komisiju za unutrašnju kontrolu kvaliteta rada koja će na osnovu medicinske dokumentacije dati stručno tumačenje toka lečenja te pacijentkinje, od trenutka prijema u bolnicu do smrti – ističe dr Marko Ilić, direktor ćuprijske bolnice”.

Kompletnu izjavu dr Marka Ilića, možete pogledati u našem video prilogu.